Links

Rechtspraak

Hier vindt u de adresgegevens van de rechtbanken, antwoorden op veelgestelde vragen over de verschillende procedures en uitleg over de kosten van een procedure.

 

Reclassering

Als u tot een taakstraf bent veroordeeld of reclasseringscontact opgelegd hebt gekregen, dan vindt u hier de contactgegevens van de verschillende locaties alsmede informatie over de werkwijze van de Reclassering.

 

Gevangenissen

Indien u, een vriend of familielid veroordeeld is tot een gevangenisstraf, dan vindt u hier de contactgegevens van de verschillende inrichtingen, maar ook bijvoorbeeld informatie over het bezoeken van gevangene, of over de wijze waarop er geld kan worden overgemaakt naar een gedetineerde.

Juridisch Loket

De mensen bij het Juridisch Loket zijn in dienst van de overheid, zij geven ‘eerste-lijns’ juridisch advies. Als u het Juridisch Loket vraagt om een doorverwijzing naar ons kantoor, krijgt u korting op de kosten eigen bijdrage.

Raad voor Rechtsbijstand

Deze instantie bepaalt of u in aanmerking komt voor gesubsidieerde rechtsbijstand. Op de website vindt u informatie over de voorwaarden om daarvoor in aanmerking te komen alsmede informatie over de hoogte van de eigen bijdrage die u in dat geval moet betalen.