Tarieven

Tarieven

Ons kantoor kan u zowel betalend als op basis van een ‘toevoeging’ (door de overheid gefinancierde rechtsbijstand) bijstaan.

Wanneer wij op betalende basis voor u optreden, factureren wij op basis van werkelijk bestede tijd. Het uurtarief is afhankelijk van de aard en complexiteit van de zaak en varieert van € 150 tot € 225 voor een advocaat en € 100 tot € 150 voor een juridisch medewerker. Ook is het mogelijk met ons afspraken te maken over een vaste prijs waarvoor wij de zaak van begin tot einde behandelen. Dat heeft voor u het voordeel dat u van tevoren precies weet wat de zaak u gaat kosten.

Indien u in aanmerking komt voor een ‘toevoeging’, dan hoeft u de advocaat niet per uur te betalen, maar betaalt u per procedure eenmalig een eigen bijdrage. De hoogte daarvan is afhankelijk van uw inkomen. Indien u zich door het Juridisch Loket naar een van onze advocaten laat doorverwijzen, komt u in aanmerking voor een korting op de eigen bijdrage. Als u een uitkering op grond van de WWB ontvangt, bestaat de mogelijkheid om voor de eigen bijdrage Bijzondere Bijstand aan te vragen. Meer informatie over de eigen bijdrage kunt u vinden op de website van de Raad voor Rechtsbijstand (www.rvr.org).